Patiënteninformatie

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden bij Mondhygiënepraktijk Muziekplein? Dat kan! Een professioneel team staat voor u klaar om u verder te helpen.

U (en uw familieleden) kunt zich eenvoudig online aanmelden als u een verwijsbrief heeft. Zonder verwijsbrief kunt u op de volgende manieren inschrijven:

♫      Telefonisch op nummer 0655690780

♫      Via Whatsapp op nummer 0655690780

♫      Persoonlijk aan de balie

♫      Via de Website, door hier te klikken.

Het is belangrijk dat u uw legitimatiebewijs en verzekeringspas bij de hand heeft of deze meeneemt naar de praktijk. Hiermee zorgen wij dat uw persoonsgegevens correct in ons patiëntenbestand komen te staan. Daarnaast zijn wij als zorgverlener verplicht om het Burgerservicenummer (BSN) van onze patiënten in onze administratie op te nemen en uw identiteit te controleren.

Intake

Voorafgaand aan een intakegesprek vindt een medische anamnese plaats. Hieronder leest u er meer over.

Medische anamnese         

Voorafgaand aan het intakegesprek verzoeken wij u een vragenlijst in te vullen met betrekking tot uw gezondheid en medicatiegebruik. De mondhygiëniste bespreekt, indien nodig, deze lijst met u tijdens dit gesprek. Deze medische anamnese is een verplicht onderdeel van het patiëntendossier. Deze lijst dient u volledig en naar waarheid in te vullen, omdat dit van groot belang is om onnodig risico en complicaties tijdens en na de behandeling te voorkomen. Tevens verzoeken wij u één keer per twee jaar opnieuw een schriftelijke anamnese-lijst in te vullen.

Tijdens uw eerste bezoek ontmoet u uw behandelaar. Deze maakt kennis met u en kijkt naar u gebitsconditie. Tijdens het intakegesprek dat ongeveer 60 minuten duurt, kunt u klachten en wensen aan onze mondhygiëniste doorgeven. Het intakegesprek bestaat uit de volgende onderdelen: 

♫ Digitale foto’s en röntgenfoto’s

♫ Een mondonderzoek

♫ Een algemene controle: inventarisatie van de conditie van uw gebit, tandvlees en kaakbot

♫ Er wordt een diagnose gesteld en er wordt een behandelplan opgesteld, dat het best bij u en uw wensen past

Financiële aspecten

Na het intakegesprek/onderzoek volgt een behandelvoorstel, waarin een begroting over de behandeling voor u op een rij wordt gezet. Zo weet u vooraf exact waar u aan toe bent. Bij geen akkoord wordt behandeling niet gestart. De tarieven voor de mondzorg worden ieder jaar vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteiten. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar staat vermeld welke voorwaarden op u van toepassing zijn. Soms is er een maximum verbonden aan het bedrag dat per jaar vergoed mag worden.

Tot de leeftijd van 18 jaar wordt de tandheelkundige zorg volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Bij iedere type behandeling hoort een code met een omschrijving over wat de behandeling precies inhoudt. De behandelcode maakt het mogelijk om uw zorgpolis te raadplegen en geeft u inzicht of uw verzekeraar een behandeling wel of niet vergoedt. Iedere zorgverzekeraar hanteert eigen regels omtrent de vergoedingen. Het is zinvol om vooraf uw polisvoorwaarden na te lezen of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Indien gewenst kunnen wij hierbij ook hulp aanbieden.