Werkwijze

Informatie over het werk van een mondhygiënist

Het beroep Mondzorgkunde (Bachelor of Science) is een Hbo-opgeleide paramedicus. Het beroep van mondhygiëniste is geregeld in de Wet op het Beroep in de Individuele Gezondheidszorg.

Wat doet een mondhygiënist?

Een mondhygiënist ziet het belang in van een gezonde mond, ook bij u! De behandelaar brengt uw persoonlijke mondsituatie in kaart. Bekijkt of mondafwijkingen zichtbaar zijn en hoe deze samen met u behandeld kunnen worden. Indien nodig maakt de mondhygiënist gebitsafdrukken en röntgenfoto’s en doet bacterieel onderzoek. Het beroep van mondhygiënist is gericht op de volgende preventie:

Voorlichting geven over mondhygiëne, het voorkomen van gaatjes en tandvleesaandoeningen, het reinigen en polijsten van uw tanden en kiezen en het verwijderen van tandsteen. Daarnaast behandelt zij kleine gaatjes en tandvleesaandoeningen. 

Onze missie als professioneel behandelaar is, u te helpen uw mondgezondheid in een optimale conditie te brengen en te verzorgen.

Wij adviseren u minimaal een keer per jaar de mondhygiënist te bezoeken voor een gezonde, stralende en frisse mond. Kinderen zijn vanaf de doorbraak van het eerste tandje welkom. Maar juist in de volgende gevallen is een bezoek aan te raden:

♫ Op advies van uw tandarts of huisarts.

♫ Als u problemen in uw mond wilt voorkomen en zelf wilt werken aan een

     gezonde mond en een frisse adem.

♫ Weleens last heeft van bloedend tandvlees.

♫ U last van gevoelige tandhalzen of teruggetrokken tandvlees heeft.

♫ Wanneer uw tanden en kiezen los gaan staan of spontaan een andere stand aannemen.

♫ U last van tandsteen of aanslag op uw gebit heeft.

♫ U regelmatig last van een slechte adem heeft.

♫ U regelmatig nieuwe gaatjes krijgt.

♫ U implantaten heeft.